Katso myös Ajankohtaista

Yksityistilaisuudet

Upeassa vanhassa kivipirtissä on mahdollisuudet kokouksiin (videotykki käytettävissä), leireihin, kesäjuhliin ja muihin tilaisuuksiin tarjoiluineen n. 25 hengelle. Pihapiirissä on mm. sauna lammen rannalla, eläimiä ja ratsastus, kärry- tai rekiajelu mahdollista lapsille ja aikuisille. Myös erilaiset luontoretket ja tutustumisvierailut järjestettävissä. Katso edempänä: Villiyrttiretket. 

Lisätietoja: TähkäTalli, Katja Kärkkänen  050 327 6397,  [email protected] tai

                  Heimo Tuomarla  0400 636 621, [email protected]         


Tilan isäntänä vuodesta 1981 toiminut Heimo Tuomarla esittelee tarvittaessa perinnebiotooppien hoitoa ja luomuviljelyn periaatteita, apunaan mm. kuvasarja tilan maiseman muutoksista 30 vuoden ajalta sekä  13 min. videofilmi - Jääkauden pakolaiset - muinaisten arokasvien jäänteet nykyluonnossa, Käsikirjoitus fil.tri Seppo Vuokko, tuottaja Suomen Maatalousmuseo Sarka (Juha Kuisma).

Kivipirtille lämpöä antaa vanhan mallin mukaan tehty pilariuuni, jollainen on ollut useissa  Kärjenniemen kylän vanhoissa taloissa ja tyypillinen Kokemäenjoen vesistöalueella yleensäkin.  

Kuva: Matti Laitinen

Tuomarlan pihapiirissä on järjestetty kerran kesässä Tuottajatori-tapahtuma, jonne lähiseudun viljelijät ja käsityöläiset ovat tuoneet tuotteitaan myytäväksi. Oheisohjelmaa on riittänyt niin aikuisille, lapsille, kuin eri vammaisryhmille. Lastenkutsut ovat olleet suosittuja läpi vuoden.

Vanhan ajan tukkilaistaitoja esittelee Pirkka-Hämeen Jätkäperinne ry,  jonka urakkakalenterissa kesäviikonloput ovat olleet täynnä jo 15 vuotta. Tukilla Tuomarlan pihalammella taiteilevat ryhmän kymppi Olli Lehto ja varakymppi Ilkka Kyttälä.


Kuva: Tenho Lappalainen                                                                                                        Ryhmä kiertää esiintymässä tilausperiaatteella ympäri maata ja joskus ulkomaillakin. Oksetti esiintyy varsinaisten työnäytösten lomassa sillä porukalla, mitä ei tärkeämmissä töissä tarvita ja osa soittimista on napattu mukaan suoraan savotasta. Savottamusiikki, rillumarei ja vanhan ajan kupletit ovat yhtyeen tavaramerkki. Tässä on menossa Uittomiehen marssi YK:n  Maailmanperintökohde Verlan tehdasmuseon pihamaalla 2011. Kosken alajuoksulla järjestettiin tukkien irtouittonäytös: keluveneellä vedettiin puomirinkiä eli pyrästä.  

www.pirkka-hameenjatkaperinne.tk